;

P.O. Santesson

IP-nummer: 11-10508

Belägen på Bjärehalvöns östra del med utsikt över Skälderviken och Kullaberg, ligger den familjeägda gården där Per-Ola driver P.O. Santesson sedan början av 80-talet.

“Som odlare jobbar man med något meningsfullt.”

Intresset för odling fanns där redan som liten för Per-Ola, han tyckte om att se saker växa, det var fascinerande, och så är det än idag. Det omväxlande arbetet innebär en perfekt kombination av arbete både inomhus och utomhus, att jobba med livsmedel är inte bara kul utan även meningsfullt menar Per-Ola.

P.O. Santesson
Kardehusvägen 30
269 72 Förslöv

Per Ola och Birgitta Santesson

Hos P.O. Santesson odlas

Frisésallat

Maj - Augusti

Grönkål odlad av svenska odlare

Grönkål

Juni - Januari

Svenskodlad isbergssallad

Isbergssallat

Maj - Oktober

Svenskodlad kålrot odlad av Sydgrönt

Kålrot

Juli - April

Lollo biondo

Juni - Oktober

Lollo Rosso

Lollo rosso

Juni - Oktober

Svenska rabarber har säsong från maj till augusti

Rabarber

Maj - Augusti

Romansallat är en god sallad som odlas av Sydgrönt

Romansallat

Maj - Oktober

Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål

Maj - April

Romansallat

Romansallat odlades redan under gamla Egypten och är en urgammal sallat. Dess utseende består av stora, avlånga, grova och vackra mörkgröna, smakfulla blad. 

I Sverige börjar vi vanligtvis plantera Romansallat under mars månad, eller så fort tjälen släppt och fortsätter sedan att plantera varje vecka med nya omgångar för att kunna skörda från maj till oktober. När sallaten är mogen för skörd sker detta för hand genom att man skär av sallaten vid roten och tar bort de yttersta bladen som skyddat på fälten.

 

 

Romansallat nyskördad i odlarens hand

Isbergssallat

Isbergssallat härstammar från urgamla Egypten och fröfynd från 1200-talet har gjorts i Sverige.
Salladen är mild till smaken och utmärker sig med sina knutna huvud bestående av saftiga, tjocka och krispiga blad.

I Sverige börjar vi plantera Isbergssallaten under mars månad, eller så fort tjälen släppt och fortsätter sedan att plantera varje vecka med nya omgångar för att kunna skörda från maj till oktober.  Isbergssallat är kräsen vad gäller jordmån, det krävs näringsrik jord som klarar av att hålla sig fuktig. 

 

 

 

 

 

Ljusgrönt isbergshuvud hålls av odlaren i handen
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.